Kläder online i Sverige

handla kläder online i sverige

Jag handlar nästan alltid mina kläder online när jag är hemma i Sverige.

Att vara på resande fot har sina fördelar speciellt om man vill handla på nätet. När jag var liten så gick vi alltid direkt in i affären och strosade runt i timmar för att hitta rätt märke eller typ av klädsel. Men modebranschen är ju som den är och många affärer hade inte riktigt det man ville ha eller letade efter. jag kommer ihåg en gång när jag var på en klädbutik i Stockholm och letade efter ”Selected femme”, ni som inte känner till SF som jag kallar dom, vet att det är så himmla bra kvalitet, Jag verkligen älskar just Selected Femme varumärket och deras kläder.

kläder online

Nu på äldre dar när jag blivit lite latare och genom att jag reser så mycket i mitt jobb så handlar jag alltid mina Kläder online. Jag kan inte nog berömma alla fantastiska hemsidor som lyckas med sin design och teknik göra så att vi kvinnor enkelt bara kan klicka hem våra kläder direkt från datorn. EN bra sådan sida som jag ofta besöker är Mandeldesign.se dom har nog det absolut bästa urvalet av precis min typ av kläder.

När jag handlar kläder online så har jag alltid den här checklistan framför mig (ja jag vet jag är lite gammalmodig med hellre säker än osäker).

  • Säkra betalningar
  • Svenska hemsida
  • Klarna som betalning
  • Mycket rabatter
  • Snygg hemsida
  • Enkel att navigera
  • Gratis retur
  • Selected Femme

Mandeldesign.se

har precis alla dom här funktionerna och dom har även varumärket Selected Femme så det passar perfekt. Som ni vet så gillar jag ju även andra märken men just dom här kläderna på Mandel är både av bra kvalitet och snygga och mycket mycket prisvärda. Jag brukar beställa minst 3-4 klädesplagg av samma märke bara för att ta del av den goda rabatten man får hos dom.

handla kläder online Sverige

Studier i att handla kläder online

Det finns många studier gjorda i hur kvinnor och män handlar kläder online och här kommer ett litet citat från en studio som gjordes av Harvard University.

Miljömedvetenhet är en annan nyckelegenskap som tillskrivs generationen (Sheahan 2005), där alla millennials som undersökts avslöjar hållbara metoder implementerade i deras vardagsliv. Bruket att återvinna och följa en viss diet var mycket vanligt, som samt att köpa begagnade kläder.

Fynden från forskningen av Black and Cherrier (2010) har bekräftats i detta
studie, där deltagarna anpassar sina hållbara metoder i den utsträckning som vissa nackdelar i personens liv är förenliga med deras subjektiva värderingar. Intervjupersoner ofta beskrev processen som att ta vissa nackdelar för att inte skada miljön. Men utan undantag befinner sig alla deltagare i studien någon gång, där de inte längre är villiga att ta på sig dessa nackdelar. Detta illustreras av deltagarna genom sina köp av kläder och valet av nya istället för begagnade eller onödiga köp, när plagg köps oavsiktligt.


Som tidigare studier undersökte (Gaudelli 2007; Guevarra 2010) finns det en motsägelse i millennials konsumtionsbeteende mellan en påstådd miljömedvetenhet och de höga mängderna som konsumeras. Vidare berömmer deltagarna en hög medvetenhet när de visar detta i mindre utsträckning i sina handlingar speciellt när dom handlar kläder online. Speciellt när man pratar om verkliga upplevelser, de motsäger vad de säger och hur de konsumerar. Den höga betydelsen av kläder och den höga betydelse i millennials liv, gör att de kompromissar mindre än med andra produkter. Som denna forskning undersökte att de vill ha mindre nackdelar med kläder, kan detta vara tillskrivas dess höga betydelser i deras liv och dess betydelse för att uttrycka sin personlighet.

Definitioner när du ska handla kläder

Med tanke på definitionerna av den olika motivations dimensionen, nämligen ekonomisk, rekreations-, mode och kritisk, visar den utgångspunkten för ovan presenterade bearbetning. Startande med den ekonomiska dimensionen som sätts på nivå med de grundläggande behovens stadier, intervjupersoner som har angett fler motiv trots priset att handla begagnat kan placeras högre i behovshierarkin. Eftersom billiga kläder också kan köpas in stora modekedjor överstiger motivationen för att köpa begagnade kläder priset leder till andra primära motiv. Med tanke på detta, de flesta av de intervjuades primära motiv
baseras på mode- och rekreations dimensionen, mest genom att längta efter antingen en viss unikhet, status eller att vara en del av trenden. Detta kan tilldelas för att tillfredsställa behov i tillhörighets- och aktning stadiet, vilket bekräftar fynden av Fletcher och Grose (2012).

Med hänsyn till den kritiska dimensionen kunde ingen av de intervjuade ha varit det bedöms ha antingen en miljömässig eller etisk oro som det primära motivet för att köpa begagnade kläder eftersom trots deras medvetenhet motiveringar av de andra dimensionerna är dominerande (Cervellon et al. 2012). Ingen av de intervjuade kunde således tilldelas självförverkligande stadiet. Det är dock snarare att ifrågasätta om det kan vara en primär motiv så länge köp av kläder begagnat följs för att tillgodose behovet av tillhörighet eller självkänsla (Maslow 1970; Fletcher och Grose 2012). Dessutom kan det ifrågasättas huruvida denna generation i allmänhet kan överskrida dessa stadier sedan konsumtionssamhället misslyckas med att uppfylla de behov som de längtar efter (Baumann 2007).

Så summa summarum när jag handlar kläder online så använder jag min dator och ibland mobiltelefon för att hitta dom bästa priserna och varumärket där ”Selected Femme” är mitt absolut favorit märke.

tack för mig och glöm inte besöka Mandeldesign.se för deras fantastiska hemsida och webshop är så bra att jag rekommenderar den til lalla mina vänner.